Detia rágcsálóirtó granulátum

Hatóanyaga: 0,005% bromadiolon
Minősítése: Szabadforgalmú írtószer
Kiszerelése: 100 és 500 g, illetve 1 kg töltőtömeggel papírdobozba helyezett műanyag zacskóban, 10 kg töltőtömeggel műanyag vödörben, 25 kg töltőtömeggel többrétegű papírzsákban kerül forgalomba.

Eltarthatóság és tárolás: Eredeti zárt csomagolásban, száraz hűvös helyen tárolva, a gyártástól számítva 2 évig használható fel.

Felhasználhatóság kártevők szerint: Patkányok és egerek írtására alkalmas.

Használati utasítás:
A 100 és 500 g, illetve 1 kg töltőtömegű papírdobozon:
A készítményt olyan helyen alkalmazzuk, ahol patkányok vagy egerek előfordulását észleljük. A rágcsálók által látogatott helyeken a csalétket papírra vagy tálcára helyezzük ki, létesítsünk ún. etetőhelyet, ahonnan a rágcsálók folyamatosan táplálkozni tudnak,
   patkányirtáskor 100-250 gramm/50 m2,
                          150-250/10-12 m2
   egérirtáskor 10-20 gramm/2 m2
mennyiségű csalétket helyezzünk ki.
A szabad területen kihelyezett csalétket letakarással védjük az esőtől. A kihelyezett csalétket 3-4 naponként ellenőrizzük, és az elfogyasztottat pótoljuk. A rágcsálóirtószer elfogyasztásától a rágcsálók 7-10 napon belül elpusztulnak. A feleslegessé vált rágcsálóirtószert a szemétbe lehet kidobni.
A 10 kg töltőtömegű műanyag vödrön és a 25 kg töltőtömegű papírzsákon:
A készítményt különböző, patkány- vagy egérirtószer kihelyezésére szolgálószerelvénykbenkben  (etetőláda, -doboz, -tálca) a rágcsálók közlekedési útjainak, vagy táplálkozási helyeinek közelébe helyezzük ki. A kihelyezett csalétket 3-4 naponként ellenőrizzük és az elfogyasztottat mindaddig pótoljuk, amíg annak fogyasztása megszűnik. A rágcsálóirtószer elfogyasztásától a rágcsálók 7-10 napon belül elpusztulnak.

Figyelmeztetés:
A 100 és 500 g, illetve 1 kg töltőtömegű papírdobozon:
Élelmiszertől és takarmánytól elkülönítve, gyermek által hozzá nem férhető helyen tárolandó. Kizárólag rágcsálóirtásra és csak a használati utasításban foglaltak szerint használható fel! Csak olyan helyen alkalmazható, ahol gyermekek és háziállatok nem férhetnek hozzá. Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást. Kihelyezésekor használjunk védőkesztyűt! A készítmény használata után bő, meleg szappanos melegvízzel kezet kell mosni Esetleges mérgezéskor vagy annak gyanúja esetén orvoshoz kell fordulni, a címkét az orvosnak meg kell mutatni.
Ellenszere: K1-vitamin (Konakion inj.)
A 10 kg töltőtömegű műanyag vödrön és a 25 kg töltőtömegű papirzsákon:
Élelmiszertől és takarmánytól elkülönítve, gyermek által hozzá nem férhető helyen tárolandó. Halakra és vadon élő állatokra mérgező. Élővízbe (tavakba, folyókba stb.) nem juttatható. Ellenszere: K1-vitamin (Konakion inj.) A készítmény használatakor az 5/1972. (V.9.) EüM rendelet mellékleteként kiadott a „Vegyszeres rovar- és rágcsálóirtás balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabálya” vonatkozó rendelkezéseit kell betartani.visszaSegítségSitemap
Minden jog fenntatrva. © Novochem Kft és Detia-Degesch Gmbh, 2001